Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΗΔΡΕΥΣΕ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ

Ο Επίτιμος Πρόεδρος των Παλαιμάχων Κος Αχιλλέας Μακρόπουλος

 

Προήδρευσε τιμητικά

Το Δ Σ των Παλαιμάχων Αθλητών και Πρωταθλητών όλων των Αθλημάτων του Παναθηναϊκού, συνεδρίασε στα νέα Γραφεία του Συλλόγου υπό την τιμητική Προεδρία του Αχιλλέα Μακρόπουλου.

Ως γνωστόν  ο κ. Αχιλλέας Μακρόπουλος έχει ανακηρυχθεί από τον Σύλλογο ως Επίτιμος Πρόεδρος των Παλαιμάχων, όχι για την προσφορά του στον τωρινό Σύλλογο αλλά για την ενισχύσεις, συμμετοχή και διοικητική – οικονομική βοήθεια, επί δεκαετίες, γενικότερα, στη Παναθηναϊκή Αθλητική Οικογένεια.

Ο Επίτιμος πρόεδρος των Παλαιμάχων αθλητών Π.Α.Ο Κος Αχιλλέας Μακρόπουλος προεδρεύει τιμητικά στο Δ.Σ  Αριστερά του οι: Α.Κόντος, Γ.Ψαρόπουλος, Κ.Νικηφόρος, Θ.Συνοδινός, Γ.Λιβέρης.Δεξιά του οι: Μ.Λεκάκης,Τ.Στεφάνου,Γ.Δόγας,Ζ.Πιτυχούτης.

Παρόντες ήσαν  κατά την συνεδρίαση ο Πρόεδρος Απόστολος Κόντος, οι Αντιπρόεδροι Θόδωρος Συνοδινός και Ζαχαρίας Πυτιχούτης ,ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Λιβέρης , ο ταμίας Μανώλης Λεκάκης , ο ειδικός γραμματέας Τάσος  Στεφάνου, το μέλος Γιώργος Ψαρρόπουλος ,ο Μεσογειονίκης της πάλης μας Κώστας Νικηφόρος και ο παλαίμαχος ρεπόρτερ το Παναθηναϊκού Γιώργος Δόγας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επικράτησε ένα θερμό κλίμα συνεργασίας και κοινή υπήρξε η απόφαση να προχωρήσουν  όλοι μαζί για τη πραγματοποίηση των στόχων του Σωματίου και των διατάξεων του Καταστατικού, οι οποίες στο άρθρο 2 σαφώς αναφέρουν

      ‘’ Σκοποί του σωματείου είναι:

Η καλλιέργεια και η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξή των παλαιμάχων αθλητών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ όλων των τμημάτων, γνωριμία των παλαιοτέρων αθλητών με τους νοτερούς, η  αναβίωση και αναπόληση των αγώνων και των προσπαθειών στο ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν και της σταδιοδρομίας τους για την δόξα και το μεγαλείο του ιστορικού ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.

Η συμπαράσταση στους σημερινούς αθλητές του Συλλόγου στους αγώνες τους για τις επιτυχίες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ,η εμψύχωση και ενίσχυσή τους στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την νίκη και την αγωνιστική καταξίωση, μέσα στα πλαίσια του αθλητικού πνεύματος και του Ευ Αγωνίσθαι.

Η συμπαράσταση στους αθλητές του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ,  οι οποίοι βρίσκονται σε  δυσμενή οικονομική κατάσταση ή υποφέρουν και  βασανίζονται από κάποια ασθένεια και η οικονομική τους ενίσχυση.’’

Ο Προεδρεύων κ. Αχιλλέας Μακρόπουλος σημείωσε  ότι θα συμπαρασταθεί απόλυτα στο σύλλογο ιδιαίτερα δε στο τομέα ανάπτυξης της Αθλητικής Παιδείας και Αγωγής, όπου η σύγχρονη αθλητική κοινωνία υστερεί ενώ οι διοικήσεις  αδιαφορούν.

Σαφής είναι η αναφορά του Καταστατικού στην ανάπτυξη του Αθλητικού Πνεύματος Και του Ευ Αγωνίζεσθαι όπως επίσης και η αναφορά στο ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν.

Δυστυχώς την σημασία και αξία της Ιστορίας κάθε Συλλόγου οι νέοι την αγνοούν ενώ εκείνοι που έπρεπε να επιβάλουν το σεβασμό στα μεγάλα επιτεύγματα του παρελθόντος καθεύδουν.

Εν κατακλείδι, οι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν:

΄΄ Η Ιστορία διδάσκετε μόνο σε όσους θέλουν να διδαχθούν από αυτήν. ΄΄


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.