Η πρώτη υπόκλιση της «Βασίλισσας» στον Παναθηναϊκό

Πριν από 29 χρόνια, στις 17 Ιανουαρίου του 1984, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε πρώτη αυτό που κάνει τα τελευταία χρόνια όλη η μπασκετική Ευρώπη. Υποκλίθηκε στον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

Στις 17 Ιανουαρίου του 1984, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός υποδέχοταν στον κατάμεστο «Τάφο του Ινδού» την Ρεάλ Μαδρίτης, σε μία αναμέτρηση για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Από τη μία πλευρά ήταν ο Παναθηναϊκός των Στεργάκου, Κορωναίου, Ιωάννου, Ανδρίτσου και των άλλων παιδιών και από την άλλη η πανίσχυρη ισπανική ομάδων των Κορμπαλάν, Μαρτίν και των δύο Αμερικάνων Ρόμπινσον και Τζάκσον.

Κι όμως, όσοι πόνταραν σε μία εύκολη επικράτηση των Ισπανών απέτυχαν οικτρά. Διότι δεν υπολόγισαν στο πάθος και την αποφασιστικότητα των παικτών του Παναθηναϊκού. Ο Στεργάκος έδωσε τρομερές μονομαχίες κάτω από τα καλάθια και τις κέρδισε σχεδόν όλες. Ο Κορωναίος οργάνωσε μαεστρικά το παιχνίδι του Τριφυλλιού ενώ οι Κάππος, Ανδρίτσος και Ιωάννου ήταν συγκλονιστικοί.

Παναθηναϊκός: Στεργάκος 27, Κάππος 24, Κορωναίος 16, Ανδρίτσος 14, Σκροπολίθας 9, Ιωάννου 9, Τόλιας, Καλογερόπουλος

Ρεάλ Μ.: Μαρτίν 31, Τζάκσον 22, Ρόμπινσον 18, Κορμπαλάν 16, Ρουλάν 10, Ρομάι, Βελάσκο.

Το βίντεο μπορείτε επίσης να τo παρακολουθήσετε στο κανάλι του youtube του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού www.youtube.com/user/palaimaxoipao στην ενότητα «Αγώνες Μπάσκετ».

Πηγή: prasinanea.gr

Ετικέτες: Αγώνες μπάσκετ.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home5/topwebuc/extradoms/palaimaxoipao/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399