«Η επική ανατροπή του Παναθηναϊκού»

Η επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague έκανε αφιέρωμα στον Κυπελλούχο Παναθηναϊκό χαρακτηρίζοντας ως επική την ανατροπή των πράσινων από το μείον 13. 

Στην κατάκτηση του 13ου Κυπέλλου από πλευράς Παναθηναϊκού έκανε αφιέρωμα η Euroleague χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη νίκη του Τριφυλλιού ως επική ανατροπή με τους πράσινους να γυρνάνε το ματς από το μείον 13 και να κατακτούν στο τέλος το Κύπελλο.

Το αφιέρωμα της Euroleaguε για τον εξάστερο Παναθηναϊκό φιγουράρει μάλιστα και στην πρώτη σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας της Euroleague με το κείμενο να αναφέρει:

«Στο τέλος ενός δραματικού τελικού ο Παναθηναϊκός κέρδισε με έναν πόντο 71-70 τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το Ελληνικό Κύπελλο για 13η φορά στην ιστορία. Οι πράσινοι κατέκτησαν και πάλι το Κύπελλο μετά από δυο χρόνια από τους «κόκκινους» οι οποίοι ενώ κέρδιζαν 45-58 ήττήθηκαν χάρη στο επική ανατροπή των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ο οποίος αναδείχτηκε MVP της αναμέτρησης σκόραρε 10 πόντους και είχε τρεις ασίστ. Ο Παναθηναϊκός πήρε νωρίς το προβάδισμα και προηγήθηκε με 29-17 αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε και χάρη στην σκληρή του άμυνα μείωσε την διαφορά στο ημίχρονο το οποίο έληξε με 38-35 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Οι «κόκκινοι» έκαναν ένα 11-0 στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου για να πάνε το σκορ στο 46-38 ενώ εν συνεχεία η διαφορά μεγάλωσε και έφτασε στο 58-45 αλλά τότε οι πράσινοι έδειξαν χαρακτήρα. Ο Παναθηναϊκός έκανε πέντε διαδοχικά κλεψίματα και ανάγκασε τον αντίπαλο του σε οχτώ διαδοχικά λάθη και πήρε ξανά το προβάδισμα με 70-68. Ο Πρίντεζης ισοφάρισε αλλά ο Διαμαντίδης με μια ελεύθερη βολή έκανε το 71-70 υπέρ του Παναθηναϊκού και παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε την τελευταία επίθεση ο Κώστας Παπανικολάου αστόχησε.

Ο Σάτο πρόσθεσε δέκα πόντους και έξι ριμπάουντ ενώ ο Διαμαντίδης είχε 9 πόντους, 7 ασσίστ και 7 κλεψίματα».

Πηγή: prasinanea.gr

Ετικέτες: Δηλώσεις.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.