1968 : Ο Παναθηναϊκός κατακτά το Τελευταίο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών στην ιστορία του

1968-2013: Σαράντα πέντε (45) ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την τελευταία και ιστορική κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης, Ανδρών-Γυναικών από τον Παναθηναϊκό Α.Ο.

Με τον θριαμβευτικό αυτό τρόπο έκλεισε οριστικά ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό Α.Ο. στην κολύμβηση. Επίσης, έκλεισε και η αξέχαστη δεκαετία του ΄60 και οι μεγάλες κολυμβητικές μάχες (από πολύ μεγάλους κολυμβητές και κολυμβήτριες)  που διεξήχθησαν στο κατάμεστο από κόσμο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, μεταξύ των δύο μεγάλων Συλλόγων, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Η συνολική αποτίμηση της δεκαετίας του ΄60 ήταν:

Παναθηναϊκός: 5 πρωταθλήματα: 1963, 1964, 1965, 1966, 1968

Ολυμπιακός: 5  πρωταθλήματα: 1960, 1961, 1962, 1967, 1969

Από το 1969 και μετά ακολούθησε η παντοδυναμία του Ολυμπιακού με νεότερους σε ηλικία και αναμφισβήτητης κλάσης κολυμβητές και κολυμβήτριες.

Με το αφιέρωμα αυτό, θέλουμε να τιμήσουμε τους κολυμβητές και κολυμβήτριες του Παναθηναϊκού .Α.Ο., που χάρισαν έστω και ένα βαθμό στην κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος του 1968, καθώς και τους προπονητές, εφόρους και πολλούς φίλους μας.

Επίσης, πρέπει να  θυμηθούμε και όλους τους συναθλητές μας αλλά και τους μεγάλους αντιπάλους μας του Ολυμπιακού και των άλλων σωματείων (Εθνικός Πειραιώς, Π. Φάληρο, κλπ.) που όλοι μαζί χάρισαν στην Ελληνική κολύμβηση και στο φίλαθλο κοινό την αξέχαστη δεκαετία του ΄60.

Ευχή όλων μας είναι να μπορέσουμε να ξαναζήσουμε τέτοιες ανεπανάληπτες στιγμές!!

Ετικέτες: 1968. Ιστορία κολύμβησης. Κολύμβηση. Το τελευταίο πρωτάθλημα στην κολύμβηση.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.