Φωτογραφία της ημέρας: Γιάννης Νεμπίδης 1959-1960

18 Σεπτεμβρίου 2012 - ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Μία όμορφη, σπάνια φωτογραφία του Γιάννη Νεμπίδη, ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού από το 1953 μέχρι το 1962 και πρωταγωνιστή του 1ου πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας…

Το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της νεοσυσταθείσας Α’ Εθνικής Κατηγορίας διεξήχθη την περίοδο 1959-1960. Τον τίτλο κατέκτησε ο Παναθηναϊκός με πολύ κόπο, καθώς είχε να ανταγωνιστεί την εντυπωσιακή ΑΕΚ, η οποία τερμάτισε ισόβαθμη με 79 βαθμούς. Στη φωτογραφία ένας εκ των πρωταγωνιστών του Τριφυλλιού, ο Γιάννης Νεμπίδης, έτοιμος να σουτάρει με δύναμη.

Από τους παλαιότερους αστέρες της ομάδας, αθλητής του Παναθηναϊκού από το 1953, ο Γιάννης Νεμπίδης είχε να γευτεί την χαρά του πρωταθλητή από την πρώτη του χρονιά με την πράσινη φανέλα.

Η προπονητή τριάδα Μηγιάκης, Τσούτσος, Σίμος εμπιστεύτηκαν τον Νεμπίδη σε 29 παιχνίδια, τον όρισαν αρχηγό της ομάδας και αυτός τους δικαίωσε με αρχοντικές εμφανίσεις. Μπορεί να πέτυχε στη διοργάνωση μόλις ένα γκολ, όμως ήταν από τα πλέον καθοριστικά, καθώς είναι αυτός που άνοιξε το σκορ στην Τούμπα στις 17 Ιουλίου 1960, προτελευταία αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ (τελικό σκορ 0-2, το δεύτερο γκολ ο Μπενάρδος). Σε ένα ματς που ακόμα και ισόπαλο να έληγε, πρωταθλήτρια Ελλάδος θα αναδεικνυόταν η ΑΕΚ.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ο Νεμπίδης θα συναντήσει τον προπονητή, υπό τις οδηγίες του οποίου είχε κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα το 1953. Τον Χάρι Γκέιμ. Ο Άγγλος θα τον εμπιστευτεί ξανά, θα τον χρησιμοποιήσει σε 24 αγώνες και ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει ξανά, ευκολότερα αυτή την φορά, τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος.

Η δύση της καριέρας του αθλητή θα έρθει το 1962, όπως ακριβώς του αρμόζει. Πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αθλητές ποδοσφαίρου. Γιάννης Νεμπίδης.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.