Της πήρε την… παρθενιά!

Όταν ο Παναθηναϊκός φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ την ΑΕΚ το 1961 και οι οπαδοί κρέμασαν στα μπαλκόνια τους σεντόνια βαμμένα κόκκινα!

Δοξασμένος, τιμημένος είναι ο Παναθηναϊκός,
της πατρίδας το καμάρι, πάντοτε θα είναι αυτός!

Αυτούς τους στίχους τραγουδούσαν αγκαλιασμένοι στα αποδυτήρια οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έπειτα από την συντρηπτική νίκη με 4-1 επί της αήττητης μέχρι τότε ΑΕΚ. Το GreenZone θυμάται:

Βρισκόμαστε στο 1961. Η «Ένωση», όχι μόνο δεν έχει χάσει στο πρωτάθλημα για επτά συνεχόμενες αγωνιστικές, αλλά δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ. Οι «πράσινοι» με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Χολέβα, θα σπάσουν το σερί των «κιτρινόμαυρων» , σαν σήμερα στις 19 Νοεμβρίου 1971. Μετά το τέλος της αναμέτρησης φίλαθλοι του Τριφυλλιού, στα περιμετρικά του γηπέδου της Λεωφόρου σπίτια, κρέμασαν στα μπαλκόνια τα σεντόνια της… παρθένας. Βαμμένα κόκκινα σεντόνια που συμβόλιζαν την παρθενιά που πήραν από την αντίπαλό τους.

Παπαεμμανουήλ στον Δομάζο: «Τους σκίσαμε»!

Ο Παναθηναϊκός είχε στον πάγκο της ομάδας τον Χάρι Γκέιμ, με τον οποίο είχε κατακτήσει άλλα δύο πρωταθλήματα. Ο Άγγλος τεχνικός είναι από τους πιο πετυχημένους στην ιστορία του Συλλόγου. Συγκεκριμένα, ο Γκέιμ ανέβασε στο βάθρο του πρωταθλητή το Τριφύλλι τις περιόδους 1952-53, 1960-61 και 1961-62.

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν υπόθεση κορυφής, αφού και οι δύο ομάδες ήταν μέχρι τότε αήττητες. Το σκορ άνοιξε στο 25’ ο Γιάννης Χολέβας με σουτ μέτά από σέντρα και αφού η μπάλα βρήκε πρώτα το δοκάρι.

Στο 39’ ο ίδιος παίκτης γράφει το 2-0, σε μία φάση που δεν «μύριζε» γκολ, έπειτα από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα της ΑΕΚ Σεραφείδη σε σουτ του Δομάζου.

Οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν προσωρινά στο 79’ με τον Κρυστάλλη, όμως πριν καλά-καλά προλάβουν να κοπάσουν τα πανηγύρια τους, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Δημήτρης Θεοφάνης «κλείδωσε» τη νίκη, έπειτα από κόρνερ.

Ο Χολέβας πέτυχε στο 84’ το τρίτο του προσωπικό γκολ, με το 4-1 να είναι το τελικό σκορ.

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες ποδοσφαίρου.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.