Η «τιτανομαχία» του Παναθηναϊκού με την Κυπελλούχο Ευρώπης ΑΕΚ

Ένας από τους συγκλονιστικότερους τελικούς πρωταθλήματος μπάσκετ διεξήχθη σαν σήμερα στις 30 Μαρτίου 1969. Ο Παναθηναϊκός σήκωσε την κούπα, κερδίζοντας την ΑΕΚ με 85-80 στη δεύτερη παράταση…

Η «τιτανομαχία» του Παναθηναϊκού με την Κυπελλούχο Ευρώπης ΑΕΚ

Σαν σήμερα στις 30 Μαρτίου 1969, ο Παναθηναϊκός κέρδιζε την ΑΕΚ με85-80 σε αγώνα μπαράζ και σήκωνε την κούπα του Πρωταθλητή για ένατη φορά στην ιστορία του. Η νίκη ανέβασε στα ουράνια τους «πράσινους» φιλάθλους» αλλά και το γόητρο του Τριφυλλιού, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» ήταν Κυπελλούχοι Ευρώπης.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό. Την «τιτανομαχία» των δύο –τότε- γιγάντων της ελληνικής καλαθοσφαίρισης παρακολούθησαν 5.000 θεατές στο Παναθηναϊκό Στάδιο, υπό δυσμενείς συνθήκες βροχής.

Επτά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας η ΑΕΚ προηγείτο με 68-65, ο Παναθηναϊκός όμως κατάφερε με πρωταγωνιστή τον Παναγιωταράκο και ισοφάρισε σε 68-68 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Ούτε εκεί όμως δεν κατάφερε κάποια από τις δύο ομάδες να κερδίσει και έληξε εκ νέου με ισόπαλο σκορ 74-74. Στην δεύτερη παράταση η ΑΕΚ λύγισε και ο Παναθηναϊκός με 85-80 σήκωσε την κούπα. Τη νίκη για τους «πράσινους» του Κώστα Μουρούζη εξασφάλισε με δίποντο ο Γιώργος Μοσχούς. Οι υπόλοιποι αστέρες που σήκωσαν την κούπα είναι οι Πολίτης, Κολοκυθάς, Παναγιωταράκος, Ιορδανίδης, Χαϊκάλης, Κυρίτσης, Πέππας.

Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής μπάσκετ

 

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες μπάσκετ.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.