Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής του 2015 στην Ελληνορωμαϊκή πάλη παρά τον ανορθόδοξο πόλεμο που του έγινε από πολλές πλευρές

Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής του 2015 
στην Ελληνορωμαϊκή πάλη παρά τον ανορθόδοξο
πόλεμο που του έγινε από πολλές πλευρές

O Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Ελληνορωμαϊκή πάλη, αν και αγωνίστηκε σε «ναρκοθετημένο τοπίο».

Η άρτια τεχνική και η καλή προετοιμασία ήταν τα ατού των αθλητών του, που αντιστάθμισαν τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε.

Πρόσφατα το ΑΣΕΑΔ, με μία πρωτοφανή και παράξενη απόφαση, «χάρισε» δύο πρωταθλητές του Παναθηναϊκού, τους αδελφούς Εμμανουηλίδη, σε αντίπαλο σύλλογο. Ετσι η δυναμικότητα του Π.Α.Ο. μειώθηκε σημαντικά και απώλεσε αρκετούς βαθμούς. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον αθλητή ν’ αλλάξει ομάδα όταν δεν μετέχει σε αγώνες δύο χρόνια. Οι δύο αθλητές αγωνίσθηκαν στο πρωτάθλημα του 2014 και, μάλιστα, διακρίθηκαν.
Η διαιτησία, με περίεργες αποφάσεις, χάρισε στους αντιπάλους μας ευνοϊκά αποτελέσματα, καταργώντας φανερά το 50-50.
Ο Παναθηναϊκός το περσινό πρωτάθλημα το κέρδισε με διαφορά 25πόντων από τον δεύτερο Εθνικό Γ.Σ. Εφέτος, μετά τα όσα προανέφερα, ισοβάθμησε και το πήρε χάρη στη διαφορά μεταλλίων.
Η «Θύρα 13» ήταν ο χορηγός του προγράμματος προετοιμασίας της ομάδος των πρωταθλητών.

Επίσης, χάρη στη χορηγίας τη, βελτιώθηκαν οι εγκαταστάσεις και αποκτήθηκαν όργανα και νέα παλαίστρα, η οποία ήταν τελείως απαραίτητη για να μπορεί να γίνεται προπόνηση χωρίς να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών.

Βέβαια έγιναν και λάθη ουσίας, που μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αλλά λάθη δεν κάνει όποιος… δεν κάνει τίποτα. Ευτυχώς δεν στοίχισαν, το πρωτάθλημα.
Οι διακρίσεις των αθλητών που έδωσαν την πρωτιά στο «Τριφύλλι»:

66 κιλά: Βλαδίμηρος Ματίας1ος,
75:          Γευγένι Πέντορετς  3ος,
80:         Νίκος Τσορλιάνος  2ος, Γιώργος Τζιώλας ,7ος,
85:         ΙωάννηςΜουτουσίδης 6ος,
98:         Λαοκράτης Κεσσίδης 1ος,,Αλέξανδρος Ποικιλίδης 2ος,
               Χρήστος Πολιανίδης 4ος,
130: Νικόλαος Λέων 2ος, Κωνσταντίνος Μπόμπορας 3ος

Βαθμολογία: Π.Α.Ο. 63 (περισσότερα χρυσά), Εθνικός Γ.Σ. 63, Ευπιρίδαι Ανω Λιοσίων 45. ‘Αξιοι συγχαρητήριων είναι οι προπονητές, Λία Νικολάου και Δημήτρης Κοσσόβας, ο έφορος, Ευθύμιος Μπίρης και ο αναπληρωτής έφορος, Νίκος Ράπτης.
Στην Θύρα 13, καθώς οι σύνδεσμοι της επαρχίας στηρίζουν το τμήμα πάλης του Παναθηναϊκού, στον συνεργάτη,προπονητή Δημήτρη Κοσσόβα που πρόσφατα είχε πρόβλημα υγείας και τον πρόεδρο του Π.Α.Ο Ηλία Μιχαλαριά, αφιέρωσε η Λία Νικολάου το Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής πάλης!

έγραψε ό Θεόδωρος Συνοδινός

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.