Συνοδινός: «Καταλαβαίνω την πικρία του κόσμου αλλά το θέμα του Ερασιτέχνη είναι καθαρά οικονομικό»

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο

Συνοδινός: «Καταλαβαίνω την πικρία του κόσμου αλλά το θέμα του Ερασιτέχνη είναι καθαρά οικονομικό»

Πιστοί στην φωνή των φιλάθλων του Παναθηναϊκού και μετά τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα σε πολλά αθλήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, πήραμε και εμείς σαν panathinaikoskosmos αλλά και σαν απλοί φίλαθλοι που ανησυχού,ν την πρωτοβουλία να μιλήσουμε με ένα υπεύθυνο της διοίκησης του Ερασιτέχνη και να μας εξηγήσει που είναι αυτή την στιγμή ο Ερασιτέχνης και ποιο είναι το μέλλον όπως επίσης και θέματα που καίνε τους φιλάθλους.
Απέναντι μας λοιπόν ο Γενικός Γραμματέας Παναθηναϊκού Α.Ο κύριος Θεόδωρος Συνοδινός και μπαίνουμε κατευθείαν στο θέμα μας ή καλύτερα όπως λέει και ο κόσμος, στο «ψητό» κύριε Συνοδινέ.
Εσείς κύριε Συνοδινέ σαν διοίκηση Πρωτοδικείου του Ερασιτέχνη μπήκατε με σκοπό να μην διαλυθεί ο Ερασιτέχνης. Τι ενέργειες έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να βγει ο Ερασιτέχνης από τα προβλήματα;
«Καταρχήν καλησπέρα σας και ευχαριστώ που μου δίνεται την ευκαιρία να μιλήσω για ορισμένα θέματα που ίσως και να διαφεύγουν στον κόσμο. Όπως πολύ σωστά αναφέρετε, η κυρίως προσπάθεια μας είναι να είναι ενεργός ο Ερασιτέχνης ,να μην βάλει λουκέτο και μέχρι στιγμής αυτό το έχουμε καταφέρει.
Στόχος μας είναι να υπάρξει ενδιαφερόμενος παράγοντας, Παναθηναϊκός, με ουσιαστική φερεγγυότητα, ώστε να είναι σε θέση αφ’ ενός να προστατεύσει τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού Α.Ο ,το γήπεδο και τα νόμιμα έσοδα του ερασιτέχνη από οποία πηγή.
Αφ ετέρου να κάνει πράξη το όραμα όλων μας ,να επανέλθει ο σύλλογος σε επίπεδο πρωταγωνιστή σε όλα τα σπορ.
Άλλωστε από τη πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι μόλις βρεθεί αξιόλογος οικονομικός παράγοντας ενδιαφερόμενος και να είναι σε θέση να ανταποκριθεί και να αναλάβει…. φύγαμε εχθές.
Ελπίζουμε ότι θα είμαστε σύντομα σε σωστό δρόμο.»
Παρατηρείται το φαινόμενο της αποδιοργάνωσης σε πολλά τμήματα του Ερασιτέχνη. Που οφείλεται αυτό; και τι μέτρα έχουν παρθεί προκειμένου να έρθουν επιτυχίες;
«Δεδομένων των χρεών που υπάρχουν από το παρελθόν ,ύψους 3,5 εκατομμυρίων,και ταυτόχρονα υπολογίζοντας την πιθανή μείωση των εσόδων
η παρούσα διοίκηση λαμβάνοντας υπόψη τη χειρότερη εξέλιξη που θα μπορούσε να συμβεί,
έλαβε την σκληρή απόφαση να περιορίσει την αγωνιστική δραστηριότητα των ομαδικών αθλημάτων προκειμένου,
στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου,να μην υπάρξουν νέα χρέη.
Τα κυρίως έσοδα μας είναι από ΚΑΕ και ΠΑΕ.
Η ΚΑΕ ανταποκρίνεται στις οικονομικές τις υποχρεώσεις.Η ΠΑΕ αρχικά ανταποκρίθηκε, όμως μετά από την παραίτηση Αλαφούζου, είναι σε καθολική στάση πληρωμών προς εμάς λόγω των γνωστών προβλημάτων. Γεγονός που έχει δημιουργήσει αδυναμία στο να προχωρήσουμε και στις αναγκαίες μεταγραφές στην γυναικεία ομάδα μπάσκετ που ήταν αρχικά στο πρόγραμμα. Το χρέος της ΠΑΕ πλησιάζει ήδη τις 400.000 ευρώ.»
Πολλοί αν όχι οι περισσότεροι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, θεωρούν ότι το τμήμα μπάσκετ γυναικών δεν θα έπρεπε να κατέβει καν στο πρωτάθλημα με κορίτσια νεάνιδες που γίνονται έρμαιο στις ορέξεις των άλλων ομάδων, με πιο πρόσφατο τον διασυρμό από τον αιώνιο αντίπαλο. Εσείς σαν διοίκηση έχετε σκεφτεί ότι μόνο κακό στην ψυχολογία αυτών των κοριτσιών δημιουργείται από της συνεχόμενες οδυνηρές ήττες; Τι κάνετε γιαυτό;
«‘Οπως ανέφερα προηγουμένως….Η ομάδα μπάσκετ γυναικών κατέβηκε με νεανίδες λόγω της υπάρχουσας κατάστασης, με το πλάνο να ενισχυθεί στις μεταγραφές.Στις προθέσεις μας ήταν 2-3 προγραμματισμένες μεταγραφές με στόχο να παραμείνουμε στη κατηγορία, διαφορετικά η μη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα θα είχε ως αποτέλεσμα τον διπλό υποβιβασμό.
Οι νεανίδες μας, έχουν δώσει όλη τους τη δύναμη, κατά την διάρκεια των αγώνων και έχουν αποκτήσει εμπειρίες που στη συνέχεια θα αποδειχθεί η χρησιμότητα τους και το ουσιαστικό όφελος…»
Ο Τάκης Μαλακατές γνωστοποίησε στη νυν διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού να ορίσει άμεσα γενική Συνέλευση με θέμα τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης και αρχαιρεσίες. Η απάντηση σας ήταν ότι θα γίνουν τέλος της χρονιάς. Ποιες είναι οι βλέψεις σας έως τότε;
«Οι Εκλογές θα γίνουν το αργότερο στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου,ίσως και νωρίτερα,με γνώμονα μόνο το συμφέρον του συλλόγου.
Το σίγουρο είναι, ότι δεν θα έχουν δημιουργηθεί νέες οφειλές σε αθλητές, προπονητές, προσωπικό και πιστωτές όπως είχε παρατηρηθεί στο πρόσφατο παρελθόν.
Όσον αφορά το ενδιαφέρον από στελέχη του Π.Α.Ο το θεωρώ ωφέλιμο, η συστράτευση όλων των Παναθηναϊκών δυνάμεων είναι αναγκαία και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε όλοι τόσο πιο γρήγορα ο στόχος για ανάκαμψη θα γίνει εφικτός….κανείς δεν περισσεύει,όλοι μαζί, ο καθένας για τη γνώση ,την εμπειρία του καθώς και την οικονομική ενίσχυση του είναι απαραίτητος.»
Ο Τάκης Οικονομόπουλος απεχώρησε από την προεδρία για προσωπικούς λόγους….Θα αντικατασταθεί;
«‘Οπως προβλέπεται, από το καταστατικό υπάρχουν δύο δυνατότητες ,ο Αντιπρόεδρος να προεδρεύει προσωρινά στη θέση του προέδρου ή να εκλεγεί στο προσεχές Δ.Σ νέος πρόεδρος.»
Σε αυτό το σημείο ο κ. Συνοδινός επανήλθε στο θέμα του γυναικείου μπάσκετ τονίζοντας:
«‘Οσο αφορά το πρόσφατο αγώνα μπάσκετ Γυναικών.
Το πιό εύκολο είναι η κρητική
Καταλαβαίνω την πικρία των φιλάθλων ,όμως όπως όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα είναι καθαρά οικονομικό
ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ ΜΕ «LEASING».
Το budget του αντιπάλου μας είναι τεράστιο,αγόρασε και ενσωμάτωσε ολόκληρη την Α ομάδα του Ελληνικού για να αυξήσει την δυναμική του στην Α1, εκεί που ιστορικά ήταν ανύπαρκτος.
Η ομάδα μας Μπάσκετ γυναικών παίζει με νεανίδες. O αντίπαλος μας έπαιξε με γυναίκες. Από που προκύπτει ότι είναι μεγάλη η ήττα; Η νίκη τους θα είχε αξία εάν στον αγώνα έπαιζαν γυναίκες με γυναίκες.

Ετικέτες: Γενικές ανακοινώσεις.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.