Το διηπειρωτικό κύπελλο του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ

1996 Κυπελλούχος Διηπειρωτικού

Το 1996 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Η μεγαλύτερη στιγμή, αναμφίβολα, ήταν η κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά αυτή δεν ήταν η μοναδική παγκόσμια διάκριση για την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Πέντε μήνες μετά από τον μεγάλο θρίαμβο στο «Παλέ Ντε Μπερσί» του Παρισιού, ο πρωταθλητής Ευρώπης έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτάει το Διηπειρωτικό πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» ύστερα από μια σειρά τριών αγώνων με την πρωταθλήτρια της Νοτίου Αμερικής, Ολίμπια, πήραν τις δύο νίκες και κατέκτησαν τον τίτλο. Στον πρώτο αγώνα της σειράς, που έλαβε χώρα στην Αργεντινή, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 89-83 αλλά στους επόμενους δύο αγώνες που έγιναν στην Αθήνα οι «πράσινοι» επικράτησαν με 83-78 και 101-76 κατακτώντας το πρώτο Διηπειρωτικό Κύπελλο της ιστορίας τους και το πρώτο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Πηγή: paobc.gr

Ετικέτες: Διηπειρωτικό κύπελλο μπάσκετ. Ιστορία μπάσκετ. Μπάσκετ. Τίτλοι μπάσκετ. Τίτλοι μπάσκετ ανδρών.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.