Ο Χουάν Ραμόν Βερόν στον Παναθηναϊκό

Στις 28 Ιουνίου του 1972 ένας από τους σπουδαιότερους ξένους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα, ο Χουάν Ραμόν Βερόν, υπέγραψε στον Παναθηναϊκό.

 

Μία μάγισσα που έκανε τα μαγικά της… φόρεσε τα πράσινα σαν σήμερα πριν από 41 χρόνια χρόνια… Στις 28 Ιουνίου του 1972, ο Χουάν Ραμόν υπέγραψε στον Παναθηναϊκό και κέρδισε την καθολική αναγνώριση στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τις περίτεχνες ενέργειες του…

Ο «μπρούχα» (σ.σ. η μάγισσα) αποτέλεσε τον πιο φημισμένο Αργεντινό ποδοσφαιριστή που ήρθε στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, ήταν ο πρώτος ξένος, έστω και αν αποκτήθηκε ως… εγγονός του… Έλληνα Πέτρου Κατσούλη.

Παίζοντας ως ακραίος κυνηγός στα αριστερά, με τη μοναδική τεχνική του προσέφερε άφθονες στιγμές απόλαυσης στους φιλάθλους, αλλά και ταλαιπωρίας στους αντίπαλους αμυντικούς. Και παρά λίγο να μην αποκτηθεί επειδή ήταν τραυματίας…

Στη χώρα του ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς χαφ της δεκαετίας του ’60, αγωνιζόμενος στη μεγάλη Εστουντιάντες των τριών πρωταθλημάτων Αργεντινής και των τριών Κόπα Λιμπερταδόρες. Γεννημένος στις 8 Nοεμβρίου 1944, κατέκτησε το Διηπειρωτικό Kύπελλο με την Eστουντιάντες το 1968 και έπαιξε 28 φορές στην Eθνική Aργεντινής (8 γκολ). Tο καλοκαίρι του 1972 τον πρότεινε στον Παναθηναϊκό ο Πούσκας και ο «Iνδιάνος» φόρεσε τα «πράσινα».

Στα δύο χρόνια που έμεινε στην Ελλάδα, σε 57 ματς σκόραρε 23 γκολ, χωρίς να κερδίσει κάποιο τίτλο.

Πηγή: prasinanea.gr

Ετικέτες: Αθλητές ποδοσφαίρου. Χουάν Ραμόν Βερόν.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.