Μαθιός Βιτάλης: Παναθηναϊκός θα πει μαχητική ψυχή!

12 Δεκεμβρίου 2012 - ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Η ημέρα που ο γκολκίπερ του Τριφυλλιού αγωνιζόταν απέναντι στη Φενέρμπαχτσε με διάσειση και αμνησία!


Αριστερά φάση από τον φιλικό αγώνα Παναθηναϊκού – Φενέρμπαχτσεμε πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα των Πρασίνων Μαθιό

Μόνο τυχαίο δεν είναι το σλόγκαν «Παναθηναϊκός θα πει μαχητική ψυχή» καθώς αυτό βγαίνει από τα 105 χρόνια ιστορίας του μεγαλύτερου και πιο επιτυχημένου ελληνικού συλλόγου. Τρανό παράδειγμα η ιστορία του Μαθιού Βιτάλη, του γκολκίπερ του Τριφυλλιού τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια.

Σαν σήμερα 12 Δεκεμβρίου του 1948 σε φιλικό παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στο γήπεδο της Λεωφόρου, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού χτύπησε δύο φορές στο κεφάλι, έπαθε διάσειση και εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι έπαιζε με αμνησία! Κατέρρευσε στο τέλος του αγώνα πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια και οδηγήθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο όπου και έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις!

Διαβάστε πώς κάλυψε το «ιατρικό» ρεπορτάζ μερικές ημέρες αργότερα η «Αθλητική Ηχώ»:

Ο Μαθιός δεν θα αγωνισθή προ του Φεβρουαρίου
Κλινήρης και εν πλήρει ακινησία εξακολουθεί να μη θυμάται τον αγώνα…
Βελτιούται η κατάστασίς του

Σχετικώς με τον σοβαρόν τραυματισμόν του Μαθιού κατά τον αγώνα Φενέρ Μπαξέ – ΠΑΟ διεπιστώθησαν τα εξής: Ο Μαθιός ετραυματίσθη δύο φοράς. Και την μεν πρώτην κατά το α’ ημίχρονον, το τραύμα του υπήρξεν ελαφρόν. Κατά την διακοπήν και ανάπαυσιν δεν εξεδήλωσε τι. Όταν περί το 20’ του β’ ημιχρόνου έπεσεν εις τους πόδας του Τούρκου ποδοσφαιριστή Αϊτεμίρ, ετραυματίσθη σοβαρώς και τότε υπέστη την εγκεφαλικήν διάσεισιν.

Οι παρακολουθούντες την πορείαν της ασθενείας του Μαθιού ιατροί κ.κ. Βασιλάς και Βουδούρης τον εξήτασαν την Δευτέραν το βράδυ δια φορητού μηχανήματος ακτινοθεραπείας. Εκ της εξετάσεως απεδείχθη ότι ουδεμία επιπλοκή υπάρχει, ούτε συντρέχει λόγος χειρουργικής επεμβάσεως, αλλά θα εφαρμοστεί συντηρητική νοσηλεία δι’ απολύτου αναπαύσεως επί της κλίνης. Η υγεία του Μαθιού θα αποκατασταθή βραδέως και κατά τους ιατρούς μόνον μετά δύο μήνας θα είναι δυνατόν εάν θέλη να ξαναπαίξη ποδόσφαιρον.

Χθες ο Μαθιός εξητάσθη υπό του κ. Βασιλά, όστις ήτο Ιατρός της Ολυμπιακής μας αποστολής εις Λονδίνον. Ο κ. Βασιλάς διεπίστωσεν ότι η κατάστασις του Μαθιού βελτιούται συνεχώς περισσότερον από ότι αναμένετο. Η αμνησία του είναι μερική και εντοπισμένη εις τον αγώνα της Κυριακής από τον οποίον δεν ενθυμείται τίποτε. Κατά τα άλλα ο Μαθιός είναι εν πλήρει διανοητική διαύγεια και η κατάστασίς του είναι σοβαρή μεν, αλλά όχι επικίνδυνος πλέον.

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αθλητές ποδοσφαίρου. Μάθιος Βιτάλης.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.