Το αήττητο του ’22: «Μόνο αν χάσουν θα παραδειγματιστούν»!

Χωρίς ήττα και με μηδέν παθητικό πανηγύρισαν τον τίτλο οι «πράσινοι ήρωες» του ’22…

Το αήττητο του '22 «Μόνο αν χάσουν θα παραδειγματιστούν»!

Πρωταθλήματα του 1922Ενενήντα ένα χρόνια πέρασαν από τη μέρα που ο Παναθηναϊκός, ο Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός και Αγωνιστικός Όμιλος όπως τότε ονομάζονταν, κατέκτησε το Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε από τη νεοσυσταθείσα εκείνη την εποχή Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς.

Πρόκειται για έναν από τους πανελλήνιους τίτλους του Τριφυλλιού στο ποδόσφαιρο, που πρόσφατα χαρακτηρίστηκαν ως «οι χαμένοι τίτλοι του Παναθηναϊκού» και που ακόμα δίνονται μάχες (δυστυχώς από λίγους και όχι από αυτούς που έχουν τη δύναμη, δηλαδή από τη διοίκηση) για να αναγνωριστούν ως επίσημοι τίτλοι, μόνο και μόνο επειδή κατακτήθηκαν πριν την ίδρυση της ΕΠΟ.

Το Greenzone σας ταξιδεύει στα μαγικά χρόνια, που γιγάντιες προσωπικότητες μοχθούσαν για να δοξάζεται το Τριφύλλι. Τότε που μοναδικό όραμα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού ήταν ένας Όμιλος πρωταθλητής σε όλα τα σπορ και πρωτοπόρος σε όλους τους τομείς του ελληνικού αθλητισμού…

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν εκτός του Παναθηναϊκού (τότε Πανελληνίου Ποδοσφαιρικού και Αγωνιστικού Ομίλου), οι Αθηναϊκός, Πειραϊκός Σύνδεσμος, Σχολή Ευελπίδων, Κυπριακός Σύλλογος, Πειραϊκη Ένωση.

Πρωτάθλημα ΈνωσηςΗ αίγλη των αγώνων του πρωταθλήματος ήταν τόσο μεγάλη που δεν έλειπε η παρουσία της βασιλικής οικογένειας από τα παιχνίδια. Το δε σύνθημα της έναρξης έδωσε ο πρίγκιπας Παύλος.

Σαν σήμερα, στις 27 Φεβρουαρίου του 1922, ο Π.Π.Α.Ο. θα αντιμετωπίσει τον Κυπριακό Σύλλογο και θα τον φιλοδωρήσει με 5 γκολ. Τεράστια η διαφορά δυναμικότητας. Τόσο μεγάλη που ο Τύπος της εποχής, και συγκεκριμένα το περιοδικό «Η ΝΙΚΗ», κατηγόρησε τους «πράσινους» πως δεν έπαιζαν με τους καλούς τους παίχτες αλλά με τους αναπληρωματικούς, επειδή θεωρούσαν εύκολα τα ματς, και πως με αυτό τον τρόπο προσέβαλαν τους αντιπάλους τους.

«Διότι θα τύχει καμμιά φορά να ηττηθώσι και τότε μόνον θα παραδειγματιστούν» γράφει η «ΝΙΚΗ». Πόσο έξω έπεσε! Ο Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός και Αγωνιστικός Όμιλος όχι μόνο δεν έχασε σε κανένα παιχνίδι αλλά ούτε καν δέχτηκε γκολ. Συνολικά σε 5 παιχνίδια σημείωσε 18 τέρματα και δεν δέχτηκε κανένα!

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Ιστορία ποδοσφαίρου. Πράσινα ρεκόρ.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.