Όταν οι γυναίκες του Βόλλεϋ άγγιξαν το ευρωπαϊκό όνειρο

Σαν σήμερα, στις 12 Μαρτίου του 2000, τα κορίτσια του βόλλεϋ του Παναθηναϊκού αγωνίζονταν στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων…

Όταν οι γυναίκες του Βόλλεϋ άγγιξαν το ευρωπαϊκό όνειρο

Το τμήμα του γυναικείου βόλλεϋ έχει χαρίσει εκατοντάδες στιγμές συγκίνησης και χαράς στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Μία από αυτές που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί είναι ο τελικός του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 2000.

Σαν σήμερα, στις 12 Μαρτίου 2000 η γυναικεία ομάδα βόλλεϋ του Τριφυλλιού θα αντιμετώπιζε την Περούτζια μέσα στην έδρα της για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Φάιναλ Φορ. Οι Ιταλοί κέρδισαν μέσα στο σπίτι τους με 3-0, η ιστορία ωστόσο έγραψε τον Παναθηναϊκό ως την πρώτη ελληνική ομάδα γυναικείου βόλλεϋ φιναλίστ ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι πράσινες ηρωίδες που έφτασαν μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων είναι οι Γιαλένιου, Μάσσου, Ζανάρα, Πιζέλε, Αλιφιεράκη, Ντούλε, Φεντότοβα, Σφυρή, Ιορδανίδου, Αγγελάκη, Σαπαρέφσκα, Μπάμπουλη, ενώ προπονητής ο Γιάννης Νικολάκης.

Για να προκριθεί ο Παναθηναϊκός στο Final 4 έπρεπε πρώτα να αποκλείσει την ισχυρή Τσερκάζι (3-0 σετ) στον Τάφο του Ινδού στις 22 Φεβρουαρίου 2000. Στον ημιτελικό οι «πράσινες Αμαζόνες» αντιμετώπισαν την Τουρκική Ένκα, την οποία και νίκησαν με 3-0 σετ.

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες βόλεϊ.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.