Το δεύτερο Κύπελλο

Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας του κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού είχε επιβληθεί με 3-1.

Στις 11 Ιουνίου του 1984 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας του.

Το Τριφύλλι αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Πανελληνίου και πήρε τη νίκη με 3-1 σετ. Καλύτεροι παίκτες των πρασίνων σε εκείνο το παιχνίδι ήταν οι Καζάζης, Τεντζέρης και Γαλάκος.

Παράλληλα, η τότε ομάδα που κατακτούσε το Κύπελλο ενώνεται με έναν περίεργο τρόπο με τη φετινή που πάλεψε για την παραμονή της. Συγκεκριμένα, μέλος του συγκροτήματος του Μπαντόρα ήταν ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, πατέρας του Θανάση που αγωνιζόταν φέτος στον Παναθηναϊκό.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε επιβληθεί στον ημιτελικό που έγινε στη Λεωφόρο επί του ΠΑΟΚ με 3-0 σετ.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1

Τα σετ: 15-11, 9-15, 15-9, 15-13

Παναθηναϊκός (Μπαντόρα): Ανδρεόπουλος, Τεντζέρης, Κολιόπουλος, Γαλάκος, Καζάζης, Μαλουσάρης / Κοκκιναράς, Πρωτοψάλτης, Τζεβελεκίδης. Δεν έπαιξαν: Νικολογιάννης, Αλεξίου, Ηλιόπουλος.

Oλυμπιακός (Ζαχάριεφ): Λάιος, Καραντουμάνης, Φάκας, Πολύζος, Τριανταφυλλίδης, Δωριάδης / Αγγελίδης, Μητρόπουλος, Ηλιόπουλος.

Πηγή: prasinanea.gr

Ετικέτες: Αγώνες βόλεϊ.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.