Ανώμαλο Δρόμο, Οπλομαχία και Σκοποβολή έχει το μενού της 8ης Απριλίου…

Ανδρέας Βγενόπουλος (αριστερά) και Διονύσης Λιβέρης (δεξιά)

Ανδρέας Βγενόπουλος (αριστερά) και Διονύσης Λιβέρης (δεξιά)

«Πρωταθλητή σε όλα τα σπορ…»! Σαν σήμερα, ο Παναθηναϊκός γιόρτασε την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων σε τρία διαφορετικά αθλήματα. Περηφάνια για τους δρομείς του Τριφυλλιού που υποσκέλισαν τον μεγάλο Θανάση Ραγάζο, για τα αδέλφια Χατζησαράντου και για τον Ανδρέα Βγενόπουλο στην οπλομαχία, για τη σκοποβολή και το Διονύση Λιβέρη. Από την άλλη, όμως, αγανάκτηση για όσους φρόντισαν και αφαίρεσαν τη λέξη «παντοτινέ» από τον ύμνο του Συλλόγου…

Το GreenΖone θυμάται…

* 8 Απριλίου 1951
Ο σπουδαίος αθλητής Θανάσης Ραγάζος τερματίζει πρώτος. Ο Παναθηναϊκός, όμως, είναι ο νικητής στο ομαδικό του Λαϊκού πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου που διεξήχθη υπό την εποπτεία του ΣΕΓΑΣ. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Πειραϊκός, ενώ η ΑΕΚ ήρθε τρίτη.

* 8 Απριλίου 1976
Οπλομαχία δεκαετία 70’. Δύο ονόματα έρχονται στο μυαλό των φιλάθλων… Βγενόπουλος και Χατζησαράντος.

Στο εαρινό πρωτάθλημα οπλομαχίας ανδρών και γυναικών του 1976, ο Παναθηναϊκός κατακτά τον τίτλο. Οι πρωταθλητές του Τριφυλλιού σαρώνουν τα μετάλλια σε όλα τα αγωνίσματα. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος βγαίνει πρώτος στο ξίφος μονομαχίας. Τα αδέλφια Χατζησαράντου εντυπωσιάζουν στα υπόλοιπα αγωνίσματα. Ο Γιάννης πρώτος στο Ξίφος Ασκήσεως και ο Δημήτρης δεύτερος. Ο Μάρκος Χατζησαράντος κερδίζει την πρώτη θέση στη Σπάθη.

* 8 Απριλίου 1985
Πανελληνιονίκης ο Παναθηναϊκός στη Σκοποβολή. Σαν σήμερα, πριν 27 χρόνια οι «πράσινοι» σκοπευτές χάρισαν τον τίτλο (Γενική Βαθμολογία) στον σύλλογό τους. Είχε προηγηθεί το πρωτάθλημα Ελλάδος ανδρών, καθώς και τα πρωταθλήματα Ελλάδος στο Πιστόλι Στάνταρντ, στην Καραμπίνα 3 Στάσεων, στην Καραμπίνα 3Χ40 και στην Καραμπίνα 3Χ20 εφήβων.

Οι σκοπευτές του Παναθηναϊκού που διακρίθηκαν ήταν οι Ψυλλάκης και Διονύσης Λιβέρης. Ο δεύτερος, γιος του σπουδαίου σκοπευτή, δημοσιογράφου, παράγοντα και μέχρι πρότινος μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ Γιώργου Λιβέρη. Το μήλο όχι απλώς έπεσε κάτω από τη μηλιά… αλλά εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του μέχρι και σήμερα, παρόλο που το τμήμα πλέον δεν διεκδικεί πρωταθλήματα (προς το παρόν… γιατί η δουλειά που γίνεται από τους «πράσινους σκοπευτές είναι εντυπωσιακή και θεωρείται σίγουρα πως οι καρποί των κόπων τους σύντομα θα ανθίσουν).

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Ανώμαλος δρόμος. Οπλομαχία. Σκοποβολή.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.