Παγκόσμιος Παναθηναϊκός

Σαν σήμερα το Τριφύλλι έπαιξε τον πρώτο τελικό του διηπειρωτικού κόντρα στην Νασιονάλ του Μοντεβιδέο στο «Καραϊσκάκης».

Μπορεί το Τριφύλλι να μην είχε καταφέρει να επικρατήσει επί του Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971, όμως ήταν εκείνο που τελικά εκπροσώπησε τη γηραιά ήπειρο στο διηπειρωτικό.

Έτσι, οι πράσινοι τέθηκαν αντιμέτωποι με την Νασιονάλ του Μοντεβιδέο με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στις 15/12/1971 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο γήπεδο δεν έπεφτε καρφίτσα και οι παίκτες του Τριφυλλιού έδωσαν τον καλύτερό του εαυτό κόντρα στους Ουρουγουανούς.

Παρά το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων ο Τότης Φυλακούρης άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό στο 48′, όμως η Νασιονάλ ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα με τον Αρτίμε. Πάντως, η στιγμή που θα θυμούνται όλοι είναι το δολοφονικό τάκλιν του Μοράλες στον Τομαρά που είχε ως αποτέλεσμα ο άσος του Τριφυλλιού να υποστεί διπλό κάταγμα κνήμης.

Παναθηναϊκός – Νασιονάλ Μοντεβιδέο 1-1

Τα γκολ: 48′ Φυλακούρης – 51΄ Αρτίμε

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Τομαράς (60′ Βλάχος), Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Καψής, Σούρπης, Δημητρίου, Καμάρας, Αντωνιάδης, Δομάζος, Κουβάς (21′ Δεληγιάννης).

Νασιονάλ: Μάνγκα, Μπρούνελ, Μάσνικ, Ουμπίνια, Μοντέρο Καστίγιο, Μπλάνκο, Κουμπίγια, Εσπάραγκο (82′ Ντουάρτε), Μανέιρο, Αρτίμε, Μοράλες.

Το βίντεο μπορείτε επίσης να τo παρακολουθήσετε στο κανάλι του youtube του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού www.youtube.com/user/palaimaxoipao στην ενότητα «Αγώνες Ποδοσφαίρου».

Ετικέτες: Αγώνες ποδοσφαίρου.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.