Οι Πράσινοι Άτλαντες του 1963

Μία «καταπράσινη» περίοδος για το τμήμα της Άρσης Βαρών του Παναθηναϊκού ξεκίνησε το 1963, που κατακτούσε ασταμάτητα τίτλους μέχρι και το 1969…

Το 1963 η ομάδα άρσης βαρών του Παναθηναϊκού ήταν η ισχυρότερη στη χώρα. Δύο χρόνια πριν, οι «Άτλαντες» με το τριφύλλι στη στολή είχαν χαρίσει στο σύλλογο τον πρώτο τίτλο του τμήματος, κατακτώντας το πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας του 1961, κατόρθωμα που θα επαναλάβουν το 1963. Από την επόμενη χρονιά, οι «πράσινοι» αρσιβαρίστες θα ξεκινήσουν ένα σερί κατακτήσεως τοπικών και πανελληνίων τίτλων, αφού από το 1964 έως το 1969 άλλα 13 τρόπαια θα βρουν ζεστασιά στην τροπαιοθήκη της Λεωφόρου Αλεξάνδρας Αναλυτικά, έξι πρωταθλήματα Ελλάδας, έξι πρωταθλήματα Νοτίου Ελλάδας και ένα διασυλλογικό πρωτάθλημα (1968) θα σφραγίσουν μία καταπράσινη εποχή για το άθλημα.

Μέχρι πρότινος, το άλλοτε κραταιό τμήμα άρσης βαρών του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, το τμήμα που ανέδειξε αθλητές όπως ο Χρήστος Ιακώβου και ο Λεωνίδας Σαμπάνης, ήταν ανενεργό. Η αξιέπαινη πρωτοβουλία όμως των Mad Boys να αναλάβουν οικονομικά το τμήμα, με στόχο την αναδιοργάνωση και τη συμμετοχή αθλητών σε αγώνες μετά από αρκετά χρόνια, δίνει ελπίδες πως μία νέα «πράσινη» εποχή ίσως ξεκινήσει ξανά για το σύλλογο.

Στη φωτογραφία η ομάδα Άρσης Βαρών του Παναθηναϊκού το 1963. Από αριστερά διακρίνονται οι Μ. Βαγιωνής, Σ. Αρβανιτόπουλος, Μ. Ανδρεάδης (βοηθός προπονητή), Ι. Σπανόπουλος (αρχηγός), Δ. Κολιός, Ν. Πολύδωρος, Α. Σιζόπουλος (προπονητής), Θ. Χριστακόπουλος, Ζακ Καρυωτάκης(πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής Άρσης Βαρών της ομοσπονδίας), Γ. Θεοδώρου, Ι. Σταμούλης, Κ. Χριστακόπουλος, Μ. Αρβανιτόπουλος, Γ. Οικονόμου, Ε. Παπαϊωάννου και Π. Βλαχόπουλος.

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Άρση βαρών.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.