Με το Εθνόσημο στην καρδιά και την ψυχή

Απόστολος Κόντος

 

του Απόστολου Κόντου

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο συναίσθημα για έναν αθλητή από το να φοράει  την φανέλα με το Εθνόσημο. Όταν είσαι μικρό παιδί και παρακολουθούσες μεγάλους αθλητές να αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες της πατρίδας σου τους έβλεπες με θαυμασμό και δέος, όταν όμως έβλεπες αθλητές να φορούνε την φανέλα με το Εθνόσημο ήτανε ένα όνειρο που πίστευες ότι δύσκολα μπορείς αυτήν την μαγεμένη στιγμή εσύ να την ονειρευτής.  Η απίστευτη στιγμή ενός αθλητή είναι όταν για πρώτη φορά μπαίνει στο γήπεδο φορώντας την γαλανόλευκη με το Εθνόσημο και ακούς τον Εθνικό ύμνο μαζί με τους χθεσινούς σου αντίπαλους – τώρα συμπαίκτες – των άλλων ομάδων σε συλλογικό επίπεδο και τώρα γίνεσαι μία γροθιά μαζί τους για ένα σπουδαίο κοινό σκοπό που είναι ένας και μοναδικός ,πως θα τιμήσεις την πατρίδα σου που είναι αναμφίβολα το κορυφαίο συναίσθημα που αισθάνεσαι σαν αθλητής και άνθρωπος. Τεράστια τιμή η Εθνική ομάδα, απίστευτη στιγμή σαν αρχηγός να κρατάς την σημαία και να είσαι αδελφωμένος μαζί με πολλά άλλα κράτη στις κορυφαίες διοργανώσεις που η πεμπτουσία όλων είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες .

Σε μία Εθνική ομάδα δεν υπάρχει Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ και οποιαδήποτε άλλη ομάδα υπάρχει μόνο μία  ομάδα που θα πρέπει να έχει την δύναμη και την πίστη να αισθάνεται ότι  εκπροσωπεί την πατρίδα. Δεν μπορείς τώρα να μεταφέρεις τι ανατριχίλα και τι συναίσθημα κυριαρχεί μέσα σου όταν σε αφιλόξενα μέρη και όχι μόνο ακούγεται ο Εθνικός ύμνος, ή πανηγυρίζεις με το Εθνόσημο μία επιτυχία, νομίζεις ότι όλα αυτά τα συναισθήματα είναι μαγικά.

Πάντως οφείλω να τονίσω ότι ελάχιστοι αθλητές μπορούνε να καθίσουν να δούνε ή να διαβάσουν ένα αγώνα του παρελθόντος, διότι ο αδυσώπητος χρόνος σε κάνει να νοιώθεις άβολα για το χθες ,όταν ήσουνα παιδί, έφηβος, νέος, που έτρεχες και πάλευες και τώρα το μόνο που σε συνδέει με αυτά τα όμορφα της ζωής σου σε καμία περίπτωση δεν μπορείς τώρα να τα … γευτείς αλλά μόνο γλυκά να αναπολείς.

Το μόνο που σου μένει ανεξίτηλα για αυτές τις όμορφες , ονειρεμένες στιγμές είναι ότι αισθάνεσαι ότι πάντα το Εθνόσημο θα βρίσκεται στην καρδιά και την ψυχή σου .

Επιμέλεια: Απόστολος Κόντος

Ετικέτες: Απόστολος Κόντος.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.