Σαν σήμερα, πριν από 14 χρόνια, την 4η Ιουνίου 1999, ο Παύλος Γιαννακόπουλος έφερνε στην Ελλάδα τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Τριφυλλιού, με την ιστορία να γράφεται εφεξής με χρυσά γράμματα…

Όταν ήρθε ο Ομπράντοβιτς

Πριν από 14 χρόνια, σαν σήμερα 4 Ιουνίου 1999, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού, δημιουργώντας τη σπουδαιότερη ελληνική ομάδα όλων των εποχών και την πιο επιτυχημένη ομάδα στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ την τελευταία 20ετία.

Παρά το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ, ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν ανανέωσε τον Λευτέρη Σούμποτιτς, αλλά έφερε στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού τον κορυφαίο ευρωπαίο προπονητή όλων των εποχών, τον μοναδικό Ζοτς.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Με τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο του, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε 5 Ευρωπαϊκά, 11 πρωταθλήματα και 7 κύπελλα Ελλάδας.

Η επισημοποίηση της συμφωνίας ήρθε μέσα από την ανακοίνωση της «πράσινης» ΚΑΕ:

«Ο ΖΕΛΙΚΟ Ομπράντοβιτς είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τον Παύλο Γιαννακόπουλο και σήμερα αναμένεται στην Αθήνα (μαζί με τη εθνική Γιουγκοσλαβίας) προκειμένου να υπογράψει το πολυετές του συμβόλαιο».

Η συμφωνία αυτή άλλαξε τον μπασκετικό χάρτη σε Ελλάδα και Ευρώπη και κατέστησε τον Παναθηναϊκό την κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας την τελευταία 15ετία.

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Προπονητές μπάσκετ.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.