Ο Μπρούνο Πεζάολα στον Παναθηναϊκό

Σαν σήμερα υπέγραψε και παρουσιάστηκε ο ιταλοαργεντινός προπονητής Μπρούνο Πεζάολα στο Τριφύλλι.

Στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου την περίοδο 1979-80 ο Παναθηναϊκός του νεόκοπου τότε προέδρου Γιώργου Βαρδινογιάννη είχε μέτριο ξεκίνημα. Το μάρμαρο πλήρωσε (ως συνήθως) ο προπονητής και έτσι ο Λάκης Πετρόπουλος (1932-1996) απομακρύνθηκε μετά το 0-0 με την Κόρινθο, όπου ο κόσμος του Τριφυλλιού σχεδόν λίντσαρε τους ποδοσφαιριστές! Επειτα από τις πρώτες δέκα αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός είχε μείνει στην πέμπτη θέση.

Στη θέση του Πετρόπουλου ο Βαρδινογιάννης προσέλαβε τον 55χρονο τότε Μπρούνο Πεζάολα , ο οποίος ήρθε με πλούσιες περγαμηνές στην Ελλάδα. Ο γεννημένος το 1925 στο Μπουένος Αϊρες ιταλικής καταγωγής ποδοσφαιριστής και μετέπειτα προπονητής, που χάρισε πρωτάθλημα στη Φιορεντίνα (1969) και Κύπελλα στις Νάπολι (1962), Μπολόνια (1974), οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του Φαλήρου την πρότελευταία αγωνιστική όντας ισόβαθμος με τον ΟΣΦΠ και τον Αρη.

Η ήττα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με 1-0 στέρησε απ’ το Τριφύλλι τον τίτλο, τον οποίο πήρε ο Ολυμπιακός στο μπαράζ με τον Αρη. Εκείνη η ήττα στέρησε και από τον Πεζάολα την ευκαιρία να συνεχίσει την προπονητική καριέρα του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, καθώς απολύθηκε.

Στο μπαράζ για τη δεύτερη θέση που είχε η Ελλάδα στο Κύπελλο UEFA, απέναντι στην ΑΕΚ(1-0 υπέρ του Τριφυλλιού), ο Παναθηναϊκός είχε ως προπονητή τον Ανδρέα Παπαεμμανουήλ.

Λίγες ημέρες μετά την πρόσληψή του ο Μπρούνο Πεζάολα οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη (2-0) επί του «αιωνίου» αντιπάλου του στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Προπονητές ποδοσφαίρου.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.