Στόχος να βγάλουν τους Γιαννακόπουλους εκτός μπάσκετ

Στόχος να βγάλουν τους Γιαννακόπουλους εκτός μπάσκετ

Οι μεγάλου βεληνεκούς Παύλος και Θανάσης είναι και σε μεγάλη ηλικία για να μπορέσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποτελεί τον φύσει και θέσει συνεχιστή τους. Γιατί για κάποιους, εντός κι εκτός Παναθηναϊκού, αυτό δεν είναι βολικό;
Ουδείς συμφωνεί με το υβρεολόγιο και τις ακραίες αντιδράσεις. Πολλοί θα επιχειρήσουν να προσβάλουν τα όσα ακολουθούν, με την πρόχειρη κι οπαδική αντιμετώπιση πώς μας αρέσει να καθυβρίζονται μανάδες, γυναίκες και αγέννητα παιδιά! Στις προσβολές τούτες η λογική και πρέπουσα στάση είναι η απέναντι. Όπως και στους χαρακτηρισμούς. Με το 80% των όσων δήλωσε ο Γιαννακόπουλος στη NOVA, στη διακοπή του πρόσφατου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι περισσότεροι Παναθηναϊκοί θα συμφωνήσουν.
Το 20% πλήρους διαφωνίας αφορά τις μειωτικές φράσεις εναντίον του Βασίλη Σπανούλη. Υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος. Ο εκρηκτικός χαρακτήρας του Γιαννακόπουλου, πλειστάκις, τον οδηγεί σε σφάλματα. Δεν χρειάζεται να τονίζεται συνεχώς το αυτονόητο. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει άλλο λεξιλόγιο, με το οποίο θα σχολίαζε τα ίδια πράγματα, δίχως να τολμά κανείς να πει το οτιδήποτε. Δίνει, όμως, αφορμές απλόχερα. Κι αυτό ισχύει…
Μπορεί, πάντως, ν΄ αμφισβητήσει κανείς την ήδη επιτυχημένη παρουσία του στο «τριφύλλι», ως συνεχιστής της οικογένειάς του; Μετρά ήδη «πέντε στους πέντε» εγχώριους τίτλους και ποιός αποκλείει πώς, έστω και με μειονέκτημα έδρας, θα έρθει και ο έκτος; Δύναται κάποιος να φανταστεί το μέλλον του μπασκετικού Παναθηναϊκού, χωρίς Γιαννακόπουλο από πίσω; Έστω κι αν πρόκειται για τον συγκρουσιακό και αμφιλεγόμενο Δημήτρη… Επί των ημερών του η ομάδα άρχισε από το μηδέν στη μετα-Ομπράντοβιτς εποχή.
Αποψιλωμένη, με δύο παίκτες όλους κι όλους. Η πορεία των «πράσινων» στην Ευρώπη έχει πάει πίσω, διότι τα διαθέσιμα χρήματα δεν είναι τα ίδια, όμως στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός με ομάδα τετραετίας-πενταετίας δεν σήκωσε ούτε… μπρίκι ως τώρα! Ρίχνοντας μία ματιά στο τι συμβαίνει στα υπόλοιπα σπορ, το μπάσκετ σταθερά είναι το «κάστρο» του συλλόγου. Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ο Ολυμπιακός είναι παντοκράτορας, στο ποδόσφαιρο τη βρίσκει την άκρη του ακόμη κι όταν σέρνεται όπως φέτος, οπότε τι μένει;
Το μπάσκετ να γλυκαίνει κάπως την κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα να ενοχλεί. Το τελευταίο κάνει «μπαμ» πλέον. Η αντιμετώπιση που έχει ο Γιαννακόπουλος από τον Τύπο (αντικειμενικό και μη) δημιουργεί υπόνοιες, πώς το προαναφερθέν «κάστρο» πολιορκείται. Από τον «ερυθρόλευκο» οπαδικό είναι αναμενόμενο.
Το ζήτημα είναι, όμως, πώς διαδικτυακοί τόποι που υποτίθεται «φιλοπαναθηναϊκίζουν» (φαίνεται μονάχα στο ποδόσφαιρο διατηρούν αυτήν την πολιτική!), με τον τρόπο τους, τα βάζουν με τον Γιαννακόπουλο. Οι ανοικτές επιστολές, τα σατυρικά και χιουμοριστικά (;) βίντεο και οι χαζομάρες πώς ο Ομπράντοβιτς δεν επιστρέφει εξαιτίας του, εμπεριέχουν μπόλικη βλακεία για κάποιον που μπορεί να δει καθαρά.
Ο Ομπράντοβιτς αν φύγει από τη Φενέρμπαχτσε θα είναι επειδή δεν θα έχει μπάτζετ 30-40 εκατομμύρια – κάτι που είναι απίθανο να βρει εδώ – και προβάλλεται τούτο ως λόγος μη επιστροφής του! Ύπουλοι και πονηροί οι σκοποί… Τα social media αποτελούν τον δεύτερο πολιορκητικό κριό εναντίον του Παναθηναϊκού και του Γιαννακόπουλου. Όσοι χαρακτηρίζουν εμετικά τα όσα αυτός κατά καιρούς δηλώνει, εκφράζονται εναντίον του με απείρως χειρότερους χαρακτηρισμούς, οι οποίοι ακόμη και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχουν γραφτεί! Όλο αυτό το ξεσάλωμα είναι ύποπτο.
Οι εκ των έσω πρωταγωνιστές του – θα τους συναντήσετε και στον, διαφορετικό, πόλεμο εναντίον των Βαρδινογιάννηδων προ ετών – και ο ρόλος που παίζουν στα media τα τελευταία χρόνια βγάζει το συμπέρασμα πώς την ώρα που, ομολογουμένως, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει δώσει δικαιώματα με τις συμπεριφορές του να του ασκείται κριτική, ελλοχεύει κι ένα κίνημα εναντίον, ώστε να τον ωθήσει να εγκαταλείψει το μπάσκετ.
Στην περίπτωση αυτή, εκτός κι αν υπάρχει κάποια άμεση λύση για διάδοχη κατάσταση (κάτι που δεν υφίσταται), η θέση Ολυμπιακού και Αγγελόπουλων θα δυναμώσει και δεν θα υπάρχει άθλημα που ο Παναθηναϊκός θα είναι πρωταγωνιστής. Συγνώμη για τον ενικό: Δεκαπέντε χρόνια σ΄ αυτή τη δουλειά έχω μάθει πώς όλα είναι καλά όταν οι τίτλοι καταλήγουν στον Πειραιά!
Ο Γιαννακόπουλος, με την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του έστω, χαλάει την πιάτσα τους, τα γαλλικά και το πιάνο με το οποίο μεγάλωσαν… Με νύχια και με δόντια κρατάει το «φως στο τούνελ» τμήμα του μπάσκετ ενεργό και πρωτοπόρο. Σίγουρα αυτό πονάει πολύ κόσμο. Για τον αντίπαλο, ok, αυτό φαντάζει λογικό. Για ορισμένους… Παναθηναϊκάρες, όμως, αποτελεί οξύμωρο σχήμα!
Λάμπρος Γκαραγκάνης
http://www.gameisover.gr/stiles/item/2525-stoxos-na-vgaloun-tous-giannakopoulous-ektos-basket
KYPELO MPASKET DHMHTRHS GIANNAKOPOYLOS

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.