«Λευκή» πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ!

11 Δεκεμβρίου 2012 - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σαν σήμερα 11 Δεκεμβρίου στα προημιτελικά του κορυφαίου θεσμού ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τη Σαμπντόρια στο χιονισμένο ΟΑΚΑ…


Ακόμη μια πρωτιά για τον Παναθηναϊκό που έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ

Τέσσερις εχθρούς είχε ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρησή του για τα προημιτελικά του δοκιμαστικού Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 1991-92 απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας Σαμπντόρια.

Τον Αυστριακό διαιτητή Χούμπερτ Φόρστινγκερ που αρνήθηκε πέναλτι στο 82’ σε ανατροπή του Γιώργου Δώνη από τον Μάρκο Λάνα, τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ που είχε μετατραπεί σε «παγίδα» απ’ το χιόνι, το αμυντικό μπλόκο της ιταλικής ομάδας του Βουγιαντίν Μποσκόφ και τον κακό του εαυτό.

Ο γεννημένος το 1931 σέρβος τεχνικός της Σαμπντόρια, η οποία θα τερμάτιζε πρώτη στον όμιλο και θα έπαιρνε το εισιτήριο για τον τελικό όπου στο «Γουέμπλεϊ» θα έχανε το τρόπαιο στην παράταση από τη Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ, δήλωσε ότι «αυτός ο βαθμός της ισοπαλίας είναι… διπλός, γιατί τον πήραμε στην έδρα του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι μεγάλη ομάδα. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Γιατί θέλουν να παίζουν μπάλα και να νικάνε, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που πριν από ένα χρόνο ήθελε να νικήσει χωρίς να παίξει ποδόσφαιρο».

Στο χιονισμένο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως οι Τζιανλούκα Βιάλι, Τονίνιο Σερέζο, Τζιανλούκα Παλιούκα, Σρέτσκο Κάτανετς και Πιέτρο Βιέρκογουντ. Επειτα από την εκτός έδρας ισοπαλία με την Αντερλεχτ, ο Παναθηναϊκός ήταν στη δεύτερη θέση του ομίλου με δύο βαθμούς, πίσω από την Σαμπντόρια που είχε έναν περισσότερο.

Το πολικό για τα δεδομένα του λεκανοπεδίου κρύο εμπόδισε τον κόσμο του Τριφυλλιού να γεμίσει το ΟΑΚΑ, καθώς κόπηκαν 53.841 εισιτήρια, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την ΠΑΕ να δημιουργήσει ρεκόρ εισπράξεων για ελληνική ομάδα μέχρι εκείνη την ημέρα με τα 124 εκατομμύρια δραχμές που μπήκαν στα ταμεία της.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ – Αποστολάκης, Καλιντζάκης, Μαυρίδης, Καραγεωργίου – Καλαντζής, Χριστοδούλου, Αντωνίου (46’ Δώνης), Μαραγκός, Φραντζέσκος – Σαραβάκος.

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες ποδοσφαίρου.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.